Voeding tips

PDS: Voeding tips  van de experts

Je kunt de symptomen van een spastische darm het beste bestrijden door goed op je voeding te letten. Jarenlange ervaring zorgt er gelukkig voor dat je jouw klachten snel onder controle kunt krijgen met de juiste PDS voeding.

PDS dieet

Het is belangrijk dat je zelf goed oplet of je klachten ervaart met specifieke voedingsstoffen. Er bestaat niet 1 dieet dat geschikt is voor alle mensen. Noten zijn bijvoorbeeld een voedingsstof met wisselend resultaat. Noten zijn in principe erg gezond. Sommige PDS lotgenoten genieten ‘s avonds regelmatig van diverse noten terwijl anderen direct last van hun darmen krijgen. Je zult dus goed op de effecten van je voeding moeten letten.

Geniet van een gebalanceerd dieet met voldoende variatie

Gelukkig zijn er al veel richtlijnen die voor de meeste lotgenoten al goed uitwerken. Denk eraan dat je niet te vaak rigoureus van dieet wisselend. Je darmstelsel krijgt dan grote schokken te verwerken en dat heeft meestal een negatief effect.

Structuur is belangrijk:


Belangrijkste voedingstips bij PDS
Deze richtlijnen helpen je om PDS klachten te verminderen.

Sommige mensen hebben de neiging om steeds minder gevarieerd te eten. Het is verleidelijk om snel voeding uit je dieet te schrappen als je vermoed dat je er last van krijgt. Dat kan ervoor zorgen dat je niet voldoende variatie krijgt. Dan krijg je niet meer voldoende voedingsstoffen binnen. En het werkt ook nadelig op je darmstelsel op de lange termijn. Als je dagelijks louter hetzelfde voedsel eet dan kunnen je darmen daar juist door geprikkeld worden. Blijf voldoende variëren en schrap geen hele voedingsschijven. Een diëtist kan je daarbij helpen.


Door Manon, 17 juni 2013

Laat een bericht achter

PDS Klachten Logo

pds . klachten.info

De gezondheidsgids voor al jouw klachten

PDS klachten verlichten

Je kunt de symptomen van een prikkelbare darm bestrijden met de juiste leefwijze. Uit onderzoek blijkt gelukkig hoe je PDS-klachten kunt verlichten. Vooral de juiste voeding is allesbepalend.

Bewaak je gezondheid en leer van onze ervaringsdeskundigen.

Waarom deze site

Vrijwillige professionals schrijven voor het grootste hulpportaal van Nederland. Het delen van ervaringen en oplossingen helpt mensen met PDS.

Reacties